27 Aralık 2022 Salı

Night Sky (2022)

Yapım Yılı: 2022

Yayın Yeri: Amazon Prime

Bölüm Sayısı: 1 Sezon (6 Bölüm)

Tür: Bilmkurgu, Macera, Gizem


Bu kadar bilimkurgu ya da fantastik konu meraklısı olmama ve başrolde Oscar ödülü sahibi iki oyuncu Sissy Spacek ve J.K Simmons‘a karşın temposundaki durağanlıktan mıdır oyuncuların ya da konunun yavanlığından mıdır nedir şu yapıma tam üç kez tekrar başladım.

Franklin ve Irene York, yıllar önce arka bahçelerinde gömülü bir oda keşfeder. Oda sayaesinde çift, ıssız bir gezegene açılan bir mekandır. Saatlerce oturup manzarayı izlerler. Fakat kadının aksine adam için artık rutinleşen ziyaretler eski anlamını yitirmektedir. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları be günlük yaşamı zorlaştıran rutinlere ek olarak intihar eden oğulları için yas tutmaktadırlar. Ansızın Jude isimli gizemli bir yabancı ortaya çıkar. Jude, Irene’ye kaybettiği oğlunu hatırlatır, Franklin’e ise adını bir türlü koyamadığı sebeplerden dolayı huzursuz hissettirir. Şartlar gereği onu evlerinde ağırlamak zorunda kalırlar.

Dünyanın bir diğer köşesinde Stella, ergen kızı Toni ile Arjantin’in ücra bir köşesinde hayvan yetiştiriciliği ile uğraşır. Toni, annesinin “ailelerinin kaderi” hakkındaki bitmek bilmeyen sözlerinden ve içinde bulundukları tecrit edilmiş yalnız hayattan şikayetçidir.Günün birinde bir yabancı annesini ziyaret eder. Aralarında geçen konuşma kadın açısından rahatsız edicidir. Toni diğer anlattığı herşey arasında annesinin ani ayrılma kararını heyacan içinde kabul eder. Sonrasında bilmediği bir oadadn geçip kendini New York şehrinin göbeğind bulunca gördüklerine inanamaz.

Dizi ilk sezonu devam edecek şekilde sona erdi. Şimdilik koca bir boşluk bıraktı. Umarım sonrası daha iyi gelişir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)