24 Temmuz 2021 Cumartesi

Good Doctor (ABD Version) (2017-?)

The Good Doctor, 25 Eylül 2017'den bu yana ABC'de yayınlanan bir Amerikan tıbbi drama televizyon dizisidir. Ülkemizde Mucize Doktor adı ile yayınlanan bir versiyonu olduğu gibi aynı adla on bölümlük bir Japonya  versiyonu da mevcuttur. Yapımların tümünün kaynağı yine aynı adla yapılmış 2013 tarihli  Güney Kore televizyon dizisidir.

Türkiye - ABD -  Güney Kore - Japonya

Otizmli ve savant sendromlu genç bir cerrah olan Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore) St. Bonaventure Hastanesi'nin cerrahi ünitesinde göreve başlar. Olağanüstü tıbbi yetenekleri olmasına karşın bir yandan durumunun yarattığı önyargıların üstesinden gelmeye çalışırken diğer yandan da kendini yeni çevresine kabul ettirmek gibi zorlu bir mücadele içindedir. 

NOTLAR:

* Hayli yüksek izlenme oranları elde eden ve hali hazırda 5. sezonunu tamamlayan yapım 6.sezonla yoluna devam ediyor.

* Bizim Mucize Doktor ya da Kore versiyonunun aksine Dr.Shaun Daha sosyal ve denemeye açıktır. Yanılmıyorsam Mucize doktorda Ali Vefa sevdiği kızın elini bile tutmakta sorun yaşıyordu. 

* Dizinin yapımcısı Yapımcı David Shore'un ilk tıp dizisi de değil. Daha Önce House Md isimli uzun soluklu bir diğer başarılı tıp dizisine de imza atmıştır ki yakın zamanda final yapan Hekimoğlu'da bu dizinin bizim memleket versiyonudur


Good Doctor (Kore Versiyonu)


0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)