19 Ocak 2019 Cumartesi

Moonlight (Mavi Ay)


1983’de bizde de yayınlanıp sevilen Remington Steele dizisinin ilk bölümlerini yazan Mavi Ay’ın yaratıcısı senarist Glenn Gordon Caron Remington Steele’den ayrılınca ABC kanalı yazardan kadın-erkek dedektif ikilisi etrafında dönen yeni bir dizi yazmasını ister. Ancak başlangıçta Caron pek de istekli değildi,. Başrol oyuncu Cybill Shepherd eski bir modeldi. Senaryonun yazılmış 60 sayfasını okuyan Cybill, dizinin yıldızı olarak en başından projeye katıldı. Erkek oyuncu arayışı için 3000 kişi ile görüşüldü ve  adı duyulmamış Bruce Willis isimli aktöre verildi.

Hikaye bir zamanlar parlak bir hayat yaşayan ve Mavi Ay isimli bir şampuanın marka yüzü olarak tanınmış eski model Madelyne Hayes uyandığında muhasebecisinin kazandığı parayı çalıp kaçtığını öğrenir. Elinde kalan ve sürekli zarar eden birkaç yatırımdır. Avukatının tavsiyesi ile çalışanları işten çıkartıp ofisi kapatmak üzere "Melekler Şehri Dedektiflik Bürosu"na gelir. Topesto’ya ofisin sorumlusu ile görüşmek istediğini bildiren Maddie, odasında basketbol oynayan, gelecekteki ortağı David Addison ile tanışır.  Acemi dedektif olarak daha ilk günden bir davanın içinde bulur. Artık büronun adı Mavi Dedektiflik Bürosu'dur.


Özellikle Bruce Willis'in kendinden emin ve biraz ukala tavırları diziye ayrı bir ren katar, Cybill Shepherd'ın buğulu gözlerle arzı endam ettiği sahnelere bayılırdım. Oyuncu çok güzel gelirdi. Oyuncuya sesi ile hayat veren Alev Sezer'i 1997'de vefat etmişti. Ondan sonra onu seslendiren hiçbir sesi ona yakıştıramadım.

Tuhaf sekreter Topesto'nun telefona cevap verirken söylediklerini eklemesem olmazdı.
"Mavi Ay Dedektiflik Bürosu

Ne yapar eder çözeriz sorunu

Sizi aldatıyorsa buluruz

Nerede olsa sevgilisiyle basarız

Üzerine tarih atarız

Kayıplarınız bizim uzmanlık alanımız"

Eh Al Jerreau’nun seslendirdiği Moonligting dizinin o güzel şarkısını da anmadan bitirmek olmaz. İyiki internet var. Aksi halde onları bulup da dinleme imkanından da yoksun kalırdık.

Metnin içeriği alıntıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)