12 Ocak 2019 Cumartesi

Smallville (2001-2011)



Uzun soluklu bir tv dizisi olan Smallville dile kolay tam 10 sezon devam eden bir seri. Temcit plavı gibi tekrar tekrar pişirilip sunulan hikayeyi yani Suprmen'ı bilsek de bu dizi onun çiftlik çocuğu dönemini yani gençlik yıllarını bizlere sunuyor. İzlediğim dönem Abd'ye gitmiştim ve dönünce seriyi takip etmeyi sürdürdüm. Vakti zamanında yayın hayatı süresince pek çok yapımı ekranlara taşıyan CNBC e kanalı sayesinde tüm sezonları izleme fırsatı buldum. Sonrasında netten bulup edinme şansım da oldu. Arşivimde hala durur.

Kansas'ın Smallville kasabasında gerçekleşen 1989'daki meteor yağmurunda, uzay gemisi dünyaya indiğinde içinden çıkan 4-5 yaşlarındaki erkek çocuğu Kent çifti tarafından bulunur ve evlat edinilir. Clark dünyada sıradan bir ergen gibi yaşamakta ve güçlrini yeni yeni farkına varmaktadır. Cloe ve Pete de dahil kimse yapabildiklerinin farkında değidir. Okul arkadaşı Lana Lang'e tek taraflı beslediği aşkı sır gibi saklı tutar. Kendisinin gelişiyle dünyaya düşen ve Kripton gezegeninin parçalarını içeren meteor taşları (Kriptonit) bazı kasaba sakinlerinin insanüstü güçler edinmesine sebep olmaktadır. Clark her bölümde bunlara karşı mücadele ederken birgün kasabada fabrikası bulunan Luthor Corp'un'un yegane mirasçısı Lex'in hayatını kurtarır. Ailesi geçmişte baba Lionel Luthor'la yaşadıkları bir takım olaylar nedeniye aralarında filizlenen dostluğu hoş karşılamaz. Öte yandan Lex'in de sonradan keşfedeceği üzere Luthor Corp'da meteor taşlarıyla deneyler yürütülmektedir.


Hikaye on sezon olunca bir raddeden sonra cidden sıkılmaya başlıyor insan. Özellikle ilerleyen sezonlarda kucaktan kucağa gezen Lana Lang iyice miğde bulandırır oldu. Her ne kadar Supermen'in tek gerçek aşkı olarak bilinse de Loise Lane'de tıpkı Lana Leng gibi bir çiçekten diğerine kondu durdu ve en başından son bölüme değin sevemedim. Daha doğrusu oyuncuyu bu karakterle hiç bütünleştiremedim. Dizi on sezon sonunda ağzınızda yavan bir tat bırakabilir. Bu yüzde ara vermeden hızlıca izlemenizi öneririm. Bu hikayede Lex'e şapka çıkarmamak haksızlık olur. O olmasa Clark bile bir yere kadar izlenir bir karakterdi. Son sezonlarda Lex'in yerini doldursun diye konan karakterler de hiç tad vermedi.

NOTLAR:

  • Hikayede Clark Kent'in annesini oynayan oyuncu Annette O'toole Supermen 3'te Lana Lang'i oynamıştır. 
  •  Orijinal Superman filmlerinde oynayan ve sonrasında kötürum kalan oyuncu Christopher Reeve bu dizide konuk oyuncu olarak yer almış, kısa bir süre sonra da vefat etmiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)