13 Ocak 2024 Cumartesi

FlashForward (2009)

Bölüm Sayısı: 22 (Bir Sezon)

Yayın Kanalı: Önce SBS sonra ABS

Tamamlanma Durumu: 1 Sezon sonunda iptal edildi.

 "6 Ekim 2009’da tüm dünya, 2 dakika 17 saniye süresince bilinç kaybı yaşadı"

Eskilerden bir diğer göz ağrısı bilim-kurgu Flash Forward sevenlerinin hevesini kursağında bırakan, Robert J. Sawyer tarafından kaleme alınmış aynı adlı kitap uyarlamasıdır. Lost'un fırtınası ortalığı kasıp kavururken bu diziyle bağlantısı olacağı yönünde beklentiler oluşmuşsa da bu tür bir içerik yayınlanmamış. Ülkemizde yanılıyorsam düzeltin ama ben CNBC-E de denk geldiğimi hatırlıyorum. İnternette yer alan bilgilere göre ise o dönem ATV'de de ekrana gelmiş ama hafızamda buna dair bir şey yok.

Gelelim konuya. Dünya 6 Ekim 2009’da sıradan bir günü yaşarken FBI'dan iki ajan Mark Benford (Joseph Fiennes) ve Demetri Noh (John Cho) elde ettikleri bilgiler ışığında saldırı hazırlığı içinde olduğunu tespit ettikleri bir terörist grubu takibe almıştır. (Onların dışında şehrin değişik noktalarından insanlara ve o zaman diliminde yaptıklarına dair kareler verilir.) Şüpheliler bulundukları binayı terk edip araçlarına yönelir ve ikili izleme sürecine devam eder. Ancak bir süre sonra peşlerindekiler takip edildiklerini fark edince ortalık karışır. Benford aracı makas atarak sürerken ortağı Cho için adrenalin tavan yapmış, dehşetle koltuğa çivilenmiş haldedir. Nihayetinde izledikleri araç kontrolünü kaybeder ve zincirleme kaza meydana gelirken karmaşanın ortasında tuhaf bir şekilde dünyanın tamamında 2 dakika 17 saniye boyunca insanlar bilincini kaybeder. 


Mark kendine geldiğinde aracı takla atmış haldedir. Dünyanın durduğu o 137 saniye felaket silsilesini de beraberinde getirir. Kontrolünü kaybedip düşen uçaklar, denize sürüklen araçlar ve çok daha fazlası. Kaosun ortasında köprüde meydana gelen o kaza zinciriyle bir yakıt tankeri alev alınca oluşan patlamalar devam etmektedir. Olay sonrası komplo teorileri birbirini izler. Tabii ülke küresel çapta yaşandığı anlaşılana kadar önce bunun kendilerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırılardan bir olduğunu düşünür. İşin en ilginç yanı ise o 137 saniyede dünya üzerindeki herkesin geleceğe dair rüya görmesidir. (FlashForward, "Öngörü" adı da buradan gelir.)





0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)