4 Aralık 2021 Cumartesi

Invasion 2021

Apple denince genelde aklımıza uç fiyatlarda satılan telefon, tablet ya da kulaklık gibi pahalı ürünlerin dışında artık bir de Appla Tv + dijital platform aklımıza gelecek. Ne kadar benimsenir bilemiyorum ancak şu anda Netflix ya da Amazon Prime ile yarışır düzeyde değil. Başarısını zaman gösterecek.

Appla Tv +'da İlk sezonu ile karşımıza çıkan Invasion, bir uzaylı istilası krizine birden fazla kıtada farklı geçmişlere sahip karakterlerin hayatlarından yola çıkarak, onların gözünden yaşananları gözler önüne seriyor. Hikaye dünyanın dört ayrı noktasında aynı gün içinde yaşanan bir dizi garip olayla başlıyor. Long Islan'da bir ilkokulda aynı anda bütün çocukların burnı kanamaya başlarken Malik çiftinin iki çocuğundan biri olan Luke şaşırtıcı biçimde bu olayı yaşamayan tek olur. Ancak tuhaflıklar dizisi aynı gün içinde devam edecektir. Dünyanın diğer tarafında Japoya'da JASA'da yeni bir görev için yola çıkan kadın Astornot Murai'nin mekiği beklenmedik biçimde infilak eder. Görünüşe göre yaşanan bir şey buna neden olmuştur. Olayın perde arkasını anlamaya çalışan ekip arkadaşı için yaşanan kayıp, kendi açısından başka herkesten gizlediği kişisel bir acının da kaynağıdır. ABD Oklahoma'da kasaba şerifli John Bell Tyson emekliliği için gün sayarken kasaba sakinlerden birinin arabası çalınr. Bell, araba hırsızlığını ve olası şüphelileri araştırırken bir gece ansızın kara deliğe andıran, beyaz bir tabakanın oluştuğu tuhaf mısır tarlasını fark eder. Bir diğer hikaye İngiltere'den. Zorbalıkla karşı karşıya kalan bir öğrencinin arkadaşlarıyla bindiği otobüs garip şartlar altında kaza yapar ve çocuklar bir anda kendilerini kratervari çukurda bulurlar. Hayatta  kalmak için oradan çıkmayı başarsalar da artık geri döndükleri şehir bıraktıkları gibi değildir.

Genel olarak diziyi merakla izlemeye başlamıştım. Ancak kısalığına karşın bir yerden sonra karakterler sıkıcı ve yavan hale geldi. Çekim tarzı, tonu vs oldukça başarılı ama bir süre sonra parçaları birleştirmek bile sizi tatmin etmiyor. Beklediğim kurgu bu değil diyorsunuz Size tavsiyem diziyi ara vermeden izleyin.  



0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)