5 Aralık 2021 Pazar

Star Trek: Discovery (2017_?)

24 EYlül 2017’de Amerikan Televizyon kanalı CBS tarafından yayınlanan en yeni Star Trek dizisi, Star Trek: Enterprise’ın öncülü, konu olaraksa Star Trek Picard dizisini takip eder. Bryan Fuller ve Alex Kurtzman tarafından yaratılan dizi, Gene Roddenberry’ın Star Trek: The Next Generation adlı eserinden uyarlanmıştır. Sinema filmi kalitesindeki dizi için bölüm başına 8-8,5 milyon ABD doları harcandığı düşünülecek olursa ortaya çıkan sonuç şaşırtmıyor. Hali hazırda yapım 4. sezonuyla yoluna devam ederken oldukça iyi izlenme puanları elde etmiş durumda. (Kaynak)

Star Trek Discovery, Klasik yeni dünyaları ve yaşam formlarını keşfetmek için yola çıkan uzay gemisi USS Discovery'nin maceralarından çok bir ana konu (Klingon-Federasyon savaşı) üzerinden gelişen bir senaryo ile karşımıza çıkıyor. Yüzyıllık sessizliğin ardından Federasyon ile Klingon İmparatorluğu arasında savaş patlak vermiştir. Bu ortamda Federasyon’un da en büyük kozu Discovery’nin uzay-zamanı bükebilen bir teknoloji ile seyahat edebilme özgürlüğüdür. Federasyon yıldız gemisi Shenzhou’dan ikinci kaptan Yarbay Michael Burnham, savaşa dönüşmeye başlayan bir çarpışmaya son verecek riskli bir planı uygulamak için USS Discovery’den Kaptan Gabriel Lorca birlik olur. Annesi gibi gördüğü kaptan Georgiou’ya (Michelle Yeoh) baş kaldırıp Klingon’ları tek hamlede yok etmeye çalışan Michael Burnham için olaylar beklenmedik bir şekilde sonuçlanır ve yaptığı seçimin bedelini ödemek zorunda kalır. (Kaynak) (Kaynak)

Sonuç. Siyah madde gibi son sinema filmi üçlemesinden aşina olduğumuz bazı kavramları da duyduğumuz bu en yeni yapım, sunduğu senaryo ile aslına ne ölçüde bağlı bilemiyorum ancak eğer koyu bir Star Trek izleyicisiyseniz sizi fazlasıyla mutlu edecektir. Aynı şey elbette bilimkurgu meraklıları için de geçerli.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)