12 Ocak 2019 Cumartesi

Sherlock (2010-?)

Oyuncular:

Sherlock Holmes: Benedict Cumberbatch
Dr. John Watson: Martin Freeman
Mrs. Hudson: Una Stubbs
DL Lestrade:  Rupert Graves
Mycroft Holmes: Mark Gatiss

CNBC e kapanmadan önce televizyonda popüler yapımları takip etme olanağı buluyordum. Ancak paralı paketlere üye değilseniz artık nerdeyse imkansız. Sony Channel ümit vadedici bir giriş yapmış olsa da dizileri tekrar etmekten öteye gidemiyor. Fridge'i bitirene kadar canımı çıkardı kanal. Son sezonu vermeden ilk sezonları kaç kez başa sardı anımsamıyorum. Sonunda da nihayet yabancı dizi, film görebilirim diye büyük ümitler bağlamışken kapandı gitti. Lifetime bir diğer ümit vadeden kanaldı ama o da TLC'nin ev tamiratı ya da 270 Pound Kilolu insanları tedavi eden doktorun programı gibi programlara yenik düştü galiba. Sony Channel'la aynı kaderi paylaştı. Tv'lerdeki filmler derseniz daha beter. Düşük kalite ve cidden berbat. Aynı yapımları makarayı çevirir gibi tekrar edip duruyor.

 

Sherlock daha önce pekçok kez beyazperdeye, dizilere ya da çizgi filmlere konu oldu.  İki binli yıllarda Rober Downey Jr.'la bir kez daha izleyiciyle buluşmuş, devam halkası da olan iki sinema filmi ile fazlasıyla beğenilmişti. Hatta 3. film için çalışmalar devam ediyor.

Mark Gatiss tarafından her bölümü 90 dakika yani film tadında hazırlanan Sir Arthur Conan Doyle'ın 19.yy İngiltere'sinin en ünlü dedektifi haline getirdiği karakterin aynı adı taşıyan romanlarından günümüze uyarlanmış Sherlock dizisi her biri 4 bölümlük 4 sezondan oluşan televizyon dizisidir. Dolayısıyla at arabaları yerine günümüz dünyasının arabalarını cep telefonlarını gözürüz. Hatta  Sherlock bir internet fenomenidir. Karaktere şeytan tüyü var dediklerimden bir oyuncu Benedict Cumberbatch hayat veriyor.


İkili John Watson'un bir arkadaşı aracılığıyla karşılaştığında şehirde gerçekleşen cinayetleri açığa çıkarmak için aşırı hevesli görünen ve kendini sosyopat olarak nitelendiren Sherlock'da bir oda arkadaşı aramakta ve 221b Baker Sokağı’nda yaşamaktadır. Nöylece Sherlock Holmes’ün zekası, Watson’ın doktorluktan gelen deneyimi ile birleşince haliyle cinayet soruşturmalarında tıkanan polis teşkilatı kapılarını aşındırmayı sürdürür. Hikayde aşina olduğumuz bir diğer isim  Profesör James Moriarty ve Sherlock'un kalbini çalmayı başaran dominat hanım Irene Adler gibi ilginç karakterlerle dizi renklenmeye devam eder.


4. Sezonda bir de Spin Off bölüm yer alır. Karakterler 19.yy İngiltere'sindedir.



Benim için izleyip de bitirdiğimde neden daha önce izlememişim ki dedirten bir yapım oldu diyebilirim. Özellikle bazı bölümleri büyük keyifle izledim.



0 Comments:

Yorum Gönder

Lütfen Nazik Olalım. Türkçe Kullanımına Dikkat Edelim. (Uygun Bulunmazsa Mesajınız Yayınlanmayabilir)